Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

(VIDEO) Intervenție complexă de depoluare în portul Constanța

Published

on

Din noaptea de 3 decembrie, când s-a produs poluarea din dana 69, echipele CNAPM SA Constanța au lucrat continuu pentru curățarea zonei, angrenând importante resurse umane și materiale.

Poluarea s-a produs pe durata transferului de păcură de la nava Belona la nava Tethys, imediat CN APM intervenind cu nave și utilaje terestre specializate, echipamente și materiale de depoluare. A fost mobilizat personal din cadrul sucursalelor care a intervenit zi și noapte. A fost localizată și împrejmuită zona cu hidrocarburi, zona de bazin poluată fiind izolată cu 300 m liniari de baraj antipoluare, perimetru în care s-a intervenit atât pe apă, cât și pe uscat cu navele, utilajele și echipamentele specializate.

Timp de două săptămâni, s-a acționat intens cu nava Nicolae Zeicu, șalupa Depol 9, două vidanje și o Woma pentru colectarea peliculei de reziduuri de pe suprafața apei. S-a intervenit cu apă și abur tehnic presurizat, pentru fluidizarea păcurei, în vederea continuării cu eficiență a operațiunilor.

Salupa Sirius 1 și remorcherul Pescărus 1 au asigurat poziționarea barajului antipoluare pentru eficientizarea operațiunilor și deplasarea în siguranță a șalupei Depol 9 către facilitățile de descărcare, pentru predarea reziduurilor colectate. S-a acționat cu materiale de depoluare biodegradabile, absorbant și dispersant produse petroliere, s-au curățat bordajul navei Tethys înainte de plecare din zona poluată, barajele antipoluante, dar și bazinul, cheiul, păstrând operațională dana.

Advertisement
usr

Intre 13 și 18 decembrie, zona a rămas protejată cu baraj antipoluare, periodic s-a reinspectat zona și s-a intervenit local pentru neutralizarea irizațiilor de hidrocarburi din zonă.

In data de 18.12.2020, cheiul danelor 69-70 a fost izolat cu baraj absorbant produse petroliere, după care barajul antipoluare a fost retras. S-au colectat deșeurile solide contaminate cu produse petroliere în zona danelor 69-70. Zona a rămas sub supraveghere prin inspectare periodică, iar abia acum se consideră că pericolul a fost eliminat.

La această intervenție complexă, CN Administrația Porturilor Maritime a folosit 4 nave specializate, utilaje, echipamente, au fost utilizați 300 metri baraj antipoluare, 150 litri de degresant pentru produse petroliere, 205 litri dispersant, 465 kg de absorbant și 126 metri de baraj absorbant pentru produse petroliere, 219 metri cubi apă tehnică etc.

S-au colectat 75,5 metri cubi de amestec de hidrocarburi și 2,55 tone de deșeuri solide.

Advertisement
usr

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions