Advertisement
Actual

(VIDEO) Mii de protestatari la mitingul organizat în Piața Victoriei. O delegație, primită de premierul Ciolacu

 

Astăzi, 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), împreună cu alte asociații și structuri sindicale – Sindicatele din Sistemul de Apărare (S.A.O.P.S.N), Forumul Structurilor Asociative, Asociația Militarilor din România, militarii rezerviști din Constanța, precum și alte federații sindicale civile din țară au ieșit în stradă, în Piața Victoriei din București.

Principalul obiectiv al acestui protest îl constituie încetarea discriminării dintre militarii în activitate și militarii rezerviști, acordarea drepturilor legale ce li se cuvin rezerviștilor, respectarea legislației și angajamentelor României la intrarea în NATO.

Peste 10.000 de rezerviști, polițiști în activitate, pensionari militari sunt acum în Piața Victoriei, în intervalul orar 13.00-16.00, principala revendicare fiind înlăturarea inechităților din sistemul militar de pensii din România.

”Am avut o întâlnire cu premierul pe fondul răcelii, cu ghilimelele de rigoare, din arcul guvernamental. I-am cerut premierului să aplice și să facă astfel încât coaliția să funcționeze și pentru pensiile militare. Principala revendicare se referă la îndepărtarea inechităților din sistemul de pensii militare. Ni s-a promis că în două săptămâni modificările promise vor fi promulgate de Parlament. Asta înseamnă că trebuie să avem un calendar clar, ca până la 1 decembrie, pensiile militare să intre în plată pe noua prevedere legală. Rămânem atenți, dacă nu se întâmplă aceste lucruri vom reveni în Piața Victoriei.”, a precizat Vasile Zelca, președinte SNPPC, după discuțiile cu Marcel Ciolacu.

La rândul său, Cosmin Dorobanțu, președinte al Federației Sindicatelor din Administrației Națională a Penitenciarelor a precizat că se află la miting pentru o singură revendicare pentru Guvernul României.

”Suntem aici pentru o singură revendicare: actualizarea soldei de grad pentru militarii rezerviști cu cea a cadrelor active. Prim-ministrul României ne-a promis că în maxim două săptămâni legea care rezolvă această inechitate va trece de Parlament. Asta ne-a spus premierul și că există consens între PSD și PNL pentru rezolvarea acestei probleme.”, a precizat Dorobanțu.

Vezi ce declarație a făcut col. (r) Mircea Dogaru, președintele SCMD:

 

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Maria Ionescu

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Recent Posts

Florin Chelaru a depus jurământul pentru noul mandat de primar al orașului Năvodari

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a depus, astăzi, jurământul pentru un nou mandat. Este cel… Read More

8 ore ago

Delegația CCINA Constanța, în misiune economică la Istanbul: întâlniri strategice în cadrul Europort și Turkish Chamber of Shipping

Echipa Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța, condusă de Directorul general Ruxandra… Read More

9 ore ago

(VIDEO) USR Constanța: „Chițac a majorat și inventat noi taxe pentru a da salarii mai mari angajaților din Primărie“

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Constanța, adoptată astăzi, salariile de bază ale angajaților din… Read More

10 ore ago

Constanța. Atenție, șoferi! Începând de luni, 28 octombrie, strada Suceava va fi închisă traficului rutier pentru lucrări de reabilitare

Începând de luni, 28 octombrie, strada Suceava va fi închisă traficului rutier pentru lucrări de… Read More

10 ore ago

Primăria Constanța: „E liber la plimbare și în acest weekend pe bulevardul Tomis!“

Bulevardul Tomis, tronsonul cuprins între Miga și Capitol, devine și în acest sfârșit de săptămână… Read More

11 ore ago

Chițac, la final de mandat: „Le mulțumesc tuturor colegilor din Consiliul Local care au sprijinit proiectele mele“

Consiliul Local Constanța s-a întrunit, astăzi, 25 octombrie 2024, în sala „Remus Opreanu” a Palatului… Read More

12 ore ago