SRCF Constanța trage un semnal de alarmă asupra unui trend periculos în rândul adolescenților – selfi-urile făcute pe vagoanele de tren, acte de teribilism în urma cărora tinerii ajung să fie mutilați pe viață.
În data de 7 noiembrie a.c., un copil în vârstă de 10 ani s-a electrocutat și a căzut de pe un vagon, în Gara Medgidia, minorul suferind arsuri pe aproximativ 70% din suprafața corpului și poli traumatism prin cădere de la înălțime.
Traumele produse de arsurile grave prin electrocutare lasă sechele pe termen lung și, chiar dacă supraviețuiesc, cei care își pun viața în pericol au nevoie de o perioadă foarte lungă de spitalizare, de intervenții chirurgicale repetate și de multiple tratamente pentru recuperare.
Accesul neautorizat în zona căii ferate poate duce la accidente tragice, cu urmări ireversibile, iar legea prevede și sancțiuni. Potrivit legislației în vigoare, pătrunderea ilegală în zonele neautorizate se sancționează cu amenzi între 5.000 și 20.000 lei.
Advertisement
”Pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi, vă rugăm să nu urcați pe vagoane și să folosiți doar pasajele și trecerile autorizate. Siguranța începe cu responsabilitatea fiecăruia!”, au precizat reprezentații SRFC Constanța.
Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!