După ce și-au încheiat misiunea în Marea Neagră, cele trei nave ale grupării NATO SNMCMG-2, au tranzitat miercuri, 5 februarie, Strâmtoarea Dardanele și au intrat în Marea Egee, luând cap-compas Insula Creta din sudul Greciei. Marinarii militari germani, români și turci se confruntă cu condiții hidro-meteorologice severe, vânt puternic, mare agitată, averse de ploaie în marșul lor către sud, dar își continuă acțiunile conform mandatului încredințat.
Vânătoarele de mine “FGS Fulda” (Germania) şi “TCG Akcay” (Turcia), sub conducerea navei-comandant “Viceamiral Constantin Bălescu” asigură prezenţa navală NATO, în perioada următoare, în Marea Mediterană, pentru a asigura consolidarea măsurilor de asigurare a securităţii maritime colective şi de proiectare a stabilităţii la graniţa dintre Europa, Asia şi Africa, o regiune frământată de o gamă diversă de ameninţări.
La bordul navei militare românești, se află 82 de marinari români, care se vor întoarce acasă la sfârșitul lunii iunie. Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a parcurs, în anul 2019, un amplu program de modernizare a sistemelor, instalațiilor și echipamentelor de la bord și desfășoară misiuni în afara Mării Negre, pentru prima dată de când a intrat în dotarea Forțelor Navale Române, scriind o nouă pagină în istoria modernă a Marinei Militare Române.
Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!