O bătrână din Constanța povestește, în lacrimi, cum a fost abandonată la o mănăstire de un preot în care a avut încredere și i-a cedat casa printr-un document încheiat la notar și care a asigurat-o că o va îngriji.
Petria Neamțu a fost dusă de un preot din Constanța la o mănăstire din județul Suceava pentru o lună, însă de mai bine de doi ani, respectiv din martie 2017, bătrâna locuiește tot acolo.
Bătrâna povestește cum a fost lăsată fără casă și abandonată la mănăstirea din munți de un preot în care a avut încredere și pe care l-a ajutat. Petria Neamţu a ajuns la Mănăstirea Catrinari din comuna Panaci, judeţul Suceava, în urmă cu doi ani şi două luni, după cum chiar ea povestește, atunci când un preot din Constanţa a adus-o şi i-a spus atât ei, cât şi celor care îngrijesc lăcașul de cult, că va sta numai o lună. Toate acestea după ce bătrâna i-ar fi lăsat preotului casa din Constanţa, printr-un document legalizat la notar.
Potrivit unui preot de la Mănăstirea Catrinari, care are grijă de bătrână, de curând, preotul din Constanţa a sunat pentru a-i cere bătrânei o semnătură prin care intenționează să demoleze casa pe care aceasta i-a lăsat-o.
“Nu vreau să mor până nu văd casa”
Singura dorinţă pe care bătrâna o mai are este să îşi vadă casa pentru ultima dată. Mai mult decât această ultimă dorință, bătrâna ar vrea să-l întrebe pe preot și de ce și-a bătut joc de ea, de ce a păcălit-o și a abandonat-o în vârful munților?
“De ce şi-a bătut joc de mine acest preot, când eu l-am adunat de pe drumuri cu tot cu copii? Plătea chirie 20 de milioane. El acum de ce m-a trimis pe mine în fundul munţilor. Să îmi spuie ce a făcut cu capela lui Mircea (n.r. soţul bătrânei)”, a spune bătrâna și a menționat că cel căruia i-a întins o mână de ajutor are trei copii.
Deși, bătrâna a fost sfătuită de cei cu care locuiește la mănăstirea Catrinari din Suceava să plângere împotriva preotului din Constanţa, Petria Neamțu a refuzat să îi facă rău:
“Nu vreau să îi fac rău, să îl pedepsească Dumnezeu. Nu vreau să mor până nu văd casa”, spune bătrâna.
Iată întreaga poveste:
sursa video: Daniel Tiron Bucovina
Casa bătrânei, așa cum reiese din video, se află pe str. Locomotivei nr. 19 în municipiul Constanța. Tot din declarațiile bătrânei aflăm că preotul se numește Pădure Marilen, iar pe soția sa o cheamă Pădure Felicia.
Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus.
În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!