Astăzi, 7 iunie, cu începere de la ora 13.00, cadrele militare disponibilizate au organizat un miting de protest în Piața Victoriei din Capitală, la care participă și rezerviștii din Constanța. La miting sunt mii de protestatari rezerviști din întregul Sistem de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională – SAOPSN (SCMD, ANCMRR MApN, LAPDM, SNPPC).
Din Constanța au plecat sute de persoane, cu 3 autocare, 2 microbuze, 10 autoturisme, plus protestatari care au ajuns cu trenul în Capitală.
Potrivit comandorului (r) Ilie Truță, președinte al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate Constanța, a fost o delegație la Guvern alcătuită din col. Mircea Dogaru, col. Tudor Marian și Cosmin Dorobanțu, reprezentant al SNPPC, pentru a solicita un răspuns în urma discuțiilor avute cu secretarul general al Guverului, Marian Neacșu.
”Au fost primiți la Registratură, unde li s-a cerut un document cu dorințele noastre.”, a subliniat comandorul (r) Truță.
Advertisement
Întrebat care este motivul pentru care atât de mulți protestatari se află în Piața Victoriei, generalul de brigadă dr. (r) Vasile Hermeneanu, președinte al Filialei ANCMRR MApN Constanța a precizat următoarele:
”Nedreptățile, umilințele și batjocura la care ne-au supus guvernanții și politicienii în ultimii ani ne-au scos astăzi în Piața Victoriei. De prin anul 2016, abuzurile și ilegalitățile comise de acești guvernanți și politicieni au făcut din L 223/2015 prin aplicarea neconstituțională a ordonanțelor 57, 59 și 114 ca să nu ni se acorde toate drepturule constituționale. Picătura care a umplut paharul o reprezintă această ordonanță de urgență nr. 26/2024 prin care s-au actualizat soldele de grad ale militarilor activi dar specialiștii noștri de la MApN nu au considerat că acest lucru se impune și pensionarilor militari, deși poartă aceleași grade ca și militarii activi. Nu poți să faci diferență între un grad de colonel sau maior în activitate și unul în rezervă. Un colonel în rezervă nu este inferior unui colonel în activitate. Tocmai de aceea, aceasta este o eroare gravă pe care noi încercăm astăzi să o îndreptăm.”, a menționat gen. (r) Vasile Hermeneanu.
Protestul s-a încheiat la ora 17.00.
Vezi ce spune despre acest protest George Hoștină, purtător de cuvânt al Filialei 1 SCMD Constanța.
Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!