Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

(VIDEO) Trei autospeciale de intervenție de ultimă generație, la ISU Constanța

Published

on

Două autoplatforme de intervenție și salvare de la înălțime și o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM) au ajuns la Constanța. Acestea au fost achiziționate cu fonduri europene, în cadrul protrectului „Viziune 2020“.

Trei autospeciale de ultimă generație au ajuns la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța. Este vorba despre două autoplatforme de intervenție și salvare de la înălțime și o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM).

Astfel, autospecialele completează tehnica disponibilă în prezent și vin în sprijinul salvatorilor pentru desfășurarea intervențiilor specifice.

„Această autoplatformă de intervenție și salvare de la înălțime este de ultimă generație. Ne ușurează foarte mult intervențiile pentru că, datorită brațului mobil, o putem manevra în mai multe poziții și o putem folosi la mai multe tipuri de intervenții. Spre exemplu, putem ajunge cu ea chiar și după coama unei clădiri pentru stingere incendii ori salvare de persoane, sau o putem folosi pentru salvare din apă – putem să o coborâm în albia unui rău, după un dig pentru a prelua scafandrii în nacelă, spre exemplu, ori eventualele victime“, a declarat sg.maj. Andrei Florin, conducător autospeciale în cadrul ISU „Dobrogea“ al județului Constanța.

Advertisement
usr

Astfel, cele două autoplatforme pot urca până la 45 metri înălțime dar pot și coborî până la 8,2 metri pentru a salva persoane din apă sau persoane captive sub nivelul solului. Tunul de apă are o capacitate de 3.800 litri pe minut.

Brațele hidraulice ale celor două autoplatforme sunt manevrate digital și nu au limită de rotire, iar, în interiorul cabinelor, există, de asemenea, multiple comenzi digitale care ajută la derularea mai rapidă a operațiunilor de salvare.

Autospeciala pentru transport personal și victime multiple are o capacitate de 11 locuri. Aceasta poate transporta atât salvatori la locul unei intervenții de amploare, cât și victime, ori echipamente medicale și para-medicale. În diferite situații de urgență, ATPVM-ul poate transporta doi paramedici și nouă pacenți de cod verde – pe scaune. În funcție de starea vitimelor, scaunele se întind și se transformă în tărgi, ceea ce înseamnă că poate să transporte până la patru pacienți cu potențial de agravare a stării de sănătate și doi în poziție șezând, fie doi pacienți ale căror funcții vitale sunt în pericol, având în dotare două sisteme de monitorizare a funcțiilor vitale sau un pacient pe pat de spital.

Cele două autospeciale de salvare de la înălțime tip platformă și autospeciala pentru transport personal și victime multiple sunt achiziționate cu fonduri europene, prin Programul Operțional Infrastructură Mare – Proiectului „Viziune 2020“ derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions