În cursul nopții trecute, în Capitală a fost organizat un flagrant delict pentru pentru prinderea a trei bărbați bănuți de comiterea infracțiunii de înșelăciune.
Activitatea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.
În fapt, trei bărbați din județul Constanța, sunt bănuiți că la data de 1 martie a.c., prin inducerea în eroare, ar fi contactat telefonic o femeie de 70 de ani, din municipiul Craiova, pe care ar fi încercat să o determine să le înmâneze suma de 10.000 de lei, sub pretextul asigurării tratamentului fiicei sale, infectată cu Sars Cov 2 și aflată în stare gravă la un spital din Craiova.
Întrucât femeia a avut dubii cu privire la cele solicitate de bărbați, aceasta a refuzat să le înmâneze banii, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune.
În cursul aceleiași zile, bărbații ar fi contactat telefonic un bărbat, de 84 de ani, tot din municipiul Craiova, căruia i-ar fi prezentat o situație nereală și de la care ar fi primit suma de 60.000 de lei și 60.000 de euro, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.
În urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiștii Secției nr.5 Poliție Craiova, sub directa coordonare a procurorului de caz, noaptea trecută, cu sprijinul polițiștilor Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a fost organizat un flagrant delict, în municipiul București. Pentru prinderea bărbaților a fost folosit și armamentul din dotare, aceștia executând foc în plan vertical.
Cei trei bărbați au fost conduși la sediul Secției nr.5 Poliție Craiova pentru audieri, iar în urma probatoriului administrat aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.
La activitățile desfășurate au participat și polițiști ai Secției nr.1 Poliție Craiova.
Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!