Conecteaza-te cu noi
palaz

Politica

Vin alegerile! Ne pregătim de vot dar ne-mpuținăm pe zi ce trece!

Published

on

Potrivit unui comunicat de presă privind numărul alegătorilor înscriși în Registrul electoral, inclusiv cetățenii care vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie 2016, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că, la data de 8 noiembrie 2016, numărul alegătorilor înscriși în Registrul electoral, inclusiv cetățenii care vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie 2016 este de 18.906.721, cu 17.499 mai puțini față de ultima informare publică realizată de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pe această temă, în data de 6 octombrie 2016, când erau înregistrați 18.924.220 de cetățeni, incluzându-i pe cei care vor împlini 18 ani la data alegerilor. Menționăm că datele referitoare la numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral sunt într-o continuă modificare, fiind actualizate prin operațiuni curente efectuate de primari, prin importuri de date de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date și de la Direcția Generală de Pașapoarte. Pentru corecta informare a opiniei publice, AEP va comunica periodic situația privind numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral.

Scade numărul alegătorilor

AEP a anunțat că, la data de 06 octombrie 2016, numărul alegătorilor înscriși în Registrul electoral este de 18.924.220, cu 11.637 mai puțini decât au fost anunțați în data de 17 septembrie 2016, când erau înregistrați în Registrul electoral 18.935.857 de alegători. Valorile menționate anterior includ și persoanele ce vor împlini 18 ani până la data alegerilor, și anume până la data de 11 decembrie. Conform datelor prezentate de AEP, la data de 17 septembrie 2016, atunci când au fost trimise aceste date către Biroul Electoral Central, în Registrul electoral erau înscriși 609.962 de cetățeni români cu domiciliul sau reședința în străinătate. Dintre aceștia, cei mai mulți sunt în Republica Moldova, și anume 196.607 de persoane. În Italia sunt 48.197 de alegători înscriși în Registrul electoral, dintre care 17.545 de bărbați și 30.652 de femei. În lista furnizată de AEP, pe lângă cetățenii români cu domiciliul sau reședința în Italia, se găsesc alegători din Spania, Austria, Belgia, Canada, Germania, Maria Britanie, Franța, dar și din Sri Lanka, Zimbabwe, Gambia, Jamaica sau Malaezia. Sunt și țări in care există câte un singur român care va vota, cum este cazul: Africii de Sud, Arabiei Saudite, Bulgariei, Camerunului, Chile, Georgia, Mexic, Estonia, Emiratele Arabe Unite, Rusia, Vanuatu, Vietnam.

Votul prin corespondență

Advertisement
usr

Începând cu a doua jumătate a lunii octombrie 2016, Poșta Română a început expedierea buletinelor de vot către alegătorii români din străinătate ce au optat pentru votul prin corespondență. Aceste documente trebuie să ajungă la alegători până cel târziu cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. Alegătorii care s-au înscris în Registrul electoral cu opțiunea de vot prin corespondență vor primi un plic ce conține următoarele: un plic exterior autoadresat, un plic interior securizat, un autocolant cu mențiunea “VOTAT”, certificatul de alegător, buletinul de vot și instrucțiuni privind exercitarea dreptului de vot, în care se indică și termenul în care alegătorul trebuie să depună documentele la serviciul poștal.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions