Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța a înregistrat, vara aceasta, un număr impresionat de vizitatori, iar directorul instituției, doctorul Adrian Bîlbă, susține că provocarea abia acum începe. De asemenea, șeful instituției explică faptul că, în perioada imediat următoare, urmează să fie pus în practică un sistem pilot de achiziționare a biletelor în sistem online, o practică modernă folosită în toate marile instituții care lucrează cu publicul. De altfel, Bîlbă explică faptul că numărul vizitatorilor va depăși 500.000 până la sfârșitul anului, cu 35% este numărul vizitatorilor de anul trecut, iar cozile de la casele de bilete vor dispărea, informează Adrian Bîlbă.
“Delfinariul este regina Complexului de Științe ale Naturii, este o secție pe care nu o mai întâlnim decât la noi. În urma unor rezultate excelente obținute în acest an, care au dus la creșterea numărului de vizitatori la aproape jumătate de milion și vom depăși 500.000 de vizitatori până la sfârșitul anului. Asta înseamnă aproximativ 35% peste numărul de vizitatori de anul trecut, o creștere cu care ne mândrim și care constituie pentru noi o bază dificilă de plecare pentru anul viitor. Vom avea grijă să aducem și alte animale. Cozile la bilete vor dispărea. Din toamna aceasta vom instala un sistem pilot de achiziționare a biletelor online, solicitările în extrasezon nu sunt compatibile cu vânzările online, însă ea va exista, va putea fi testată pentru ca anul viitor, în plin sezon estival să ne putem permite vânzarea biletelor online. Achiziționarea se va putea face direct de pe telefon, direct din fața computerului, direct din fața Complexului Muzeal, nu neapărat din camera de hotel. Când ajungi, vezi coada și ai intrat pe sistemul online de achiziționare a biletelor și îl cumperi, ajungi la gardianul care îâi citește de pe scaner codul de bare al biletului și îți asiguri intrarea în Delfinariu. Este o chestie modernă care se parctică oriunde”, declară doctorul Adrian Bîlbă.
Mai multe despre proiectele CMSNC, în interviul de mai jos:
Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus.
În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!