În cursul zilei de azi, pe pagina oficială a Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” Constanța a fost postat un anunț de angajare potrivit căruia zeci de persoane pot deveni cadre medicale, muncitor necalificat sau lenjereasă.
După cum puteți citi și în anunțul propriu-zis de angajare, este vorba despre 32 de poziții, începând cu funcția de asistent medical, asistent social, asistent radiologie, asistent balneofizioterapie, asistent fiziokinetoterapeut, infirmiere, brancardieri etc.
Doritorii pot citi toate informațiile pe pagina oficială www.spitalulconstanta.ro. Nouă ni s-a părut cât se poate de interesant faptul că toți cei care speră să devină angajați ai unității spitalicești trebuie să depună mai multe documente care să ateste nivelul lor de pregătire. Spre exemplu, asistenții au nevoie să fi absolvit o școală sanitară postliceală. De asemenea, taxa de înscriere la concurs este de 50 de lei. Dacă ne gândim la nivelul salariilor pe care le vor putea obține, nu ni se pare o sumă atât de mare…
Dar persoanele care își doresc să devină infirmiere, brancardieri sau muncitori trebuie să achite doar 20 de lei ca taxă de înscriere. De ce o exista diferența aceasta de sume este greu de explicat….
Reamintim că dosarele de concurs se pot depune până pe data de 3 octombrie, inclusiv. Selecția dosarelor depuse se face până pe data de 8 octombrie, după care urmează contestații. Pe data de 10.10 – ora 10.00, va avea loc proba scrisă, iar apoi, pentru cei care au reușit să treacă mai departe, are loc proba de interviu.
Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 18 octombrie.
Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!