Pentru mulți locuitori ai municipiului Mangalia urmează o perioadă foarte dificilă.
Zeci de angajați ai Șantierului Naval Damen vor fi concediați în luna martie. Conducerea șantierului a trimis, la finele anului trecut, o notificare către instituții ale statului, respectiv ITM Constanța, AJOFM Constanța și AJOFM Constanța – Agenția Mangalia, prin care anunța aceste concedieri colective.
Notificarea este publicată mai jos:
În această Notificare transmisă de către angajator se menționează că vor fi concediate persoane care ocupă 96 de posturi, însă de la momentul aprobării în cadrul ședinței Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor DSMa, respectiv data de 22 decembrie 2021, până la acest moment numărul s-a redus . La ora actuală este vorba despre 65 de posturi conform listei nominale ce a fost transmisă de către angajator Sindicatului Liber Navalistul.
”Până la emiterea deciziilor de concediere efectivă (februarie 2022) se poate reduce numărul de 65 de posturi rămase dacă o parte dintre salariații respectivi încetează activitatea sau se aprobă alte relocări interne.”, a precizat Laurențiu Gobeajă, liderul Sindicatului Liber Navalistul.
Reamintim faptul că pachetul majoritar de 51% din acțiuni este deținut de către Ministerul Economiei, însă controlul operațional aparține acționarului minoritar olanedez Damen Holding BV.
Foto: Florin Spătaru
Advertisement
Foarte important de precizat este faptul că, la ora actuală, Ministerul Economiei este condus de Florin Spătaru, fost director HR&Afaceri Corporatiste al Șantierului Naval Damen Mangalia.
El a fost numit în acest post de conducere la sfârșitul anului trecut, cu doar două zile înainte de anunțarea concedierilor colective de la șantier. (!?!)
Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!