Conecteaza-te cu noi

Actual

Zeci de şoferi au primit amenzi foarte mari pe autostrăzi

Published

on

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat, săptămâna trecută, 57 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 218 km/h, pe autostrada A3.

În perioada 2 – 6 mai a.c., poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru siguranța traficului rutier. 57 de persoane au primit sancțiuni contravenționale pentru depășirea vitezei regulamentare cu mai mult de 50 km/h.

Autostrada A1:

Pe autostrada A1, Deva – Nădlac, 18 șoferi au fost înregistrați circulând cu viteze cuprinse între 183 km/h şi 203 km/h.  Pe tronsonul Râmnicu Vâlcea – Deva, alți 7 conducători auto au fost depistați, conducând cu viteze între 181 km/h și 193 km/h, iar pe tronsonul București – Râmnicu Vâlcea alți 3, apăsând pedala de accelerație până la 195 km/h.

Autostrada A2:

Pe autostrada A2 București – Constanța, aparatele radar au înregistrat 4 conducători auto care se deplasau cu viteze de 182 km/h,  186 km/h, 192 km/h și 194 km/h.

Autostrada A3:

Tot în această perioadă, pe autostrada A3 Turda – Borș, polițiștii au depistat 14 șoferi care au depășit limita legală de viteză, deplasându-se cu viteze cuprinse între 183 km/h și 218 km/h. Pe tronsonul București – Brașov, 11 conducători auto au fost depistați conducând cu viteze între 181 km/h și 211 km/h.

Așadar, viteza maximă a fost înregistrată la data de 3 mai a.c., la kilometrul 4 al Autostrăzii A3, când polițiștii au depistat un bărbat, de 26 de ani, care conducea cu viteza de 218 km/h.

Toți conducătorii auto depistați au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 5.075 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile, iar într-un caz, pentru defecțiuni tehnice, a fost retras certificatul de înmatriculare.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. Limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions